Kisegítő eszközök

 • Tartalom méretezése 100%
 • Betűméret 100%
 • Vonalmagasság 100%
 • Betűtávolság 100%

Telefonszám:

+36 30 900 1800

Email cím:

iroda[@]dezsenyi.hu

Válasszon nyelvet

Ingatlan adásvétel, tartási szerződés, bérleti szerződés

Legyen szó új otthon vásárlásáról a családnak, hosszú távú értékálló befektetésről, ajándékról a gyerekeknek az életkezdéshez, gondoskodásról a meglévő vagyon sorsát illetően, mi szakértő ingatlanjogi segítséget nyújtunk a megvalósításban.

Ügyvédi irodánk alapítása óta foglalkozik ingatlanjoggal, azaz az ingatlanokhoz kapcsolódó jogi ügyletekkel. Ez idő alatt ezres nagyságrendben készítettünk ingatlan adásvételi-, ajándékozási- és csereszerződéseket ügyfeleink igényeihez alkalmazkodva, rugalmasan, reális árakon.

Ingatlan adásvétel csere ajándékozás

Ügyvédi irodánk által vállalt ingatlan ügyletek

 • ingatlan adásvétel
 • ingatlan ajándékozás
 • haszonélvezeti jog alapítás
 • terhelt ingatlan adásvétele
 • ingatlan csere
 • tartási és életjáradéki szerződés
 • közös tulajdonú ingatlan használati megosztása
 • ingatlanbérlet
 • termőföld ügyletek


Reális ügyvédi árak

Törekszünk arra, hogy árainkat reálisan határozzuk meg, a lehető legszerényebben, ami még lehetővé teszi a minőségi ügyvédi munka elvégzését, azaz az ügyfél egyedi igényeinek megfelelő szerződés kidolgozását és az ingatlanügylethez kapcsolódó eljárás pontos, precíz lefolytatását. Célunk, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek, de ne csak az árainkkal, hanem a munkánkkal is.

Ha Ön az ingatlan eladója, és úgy érzi, nagyobb biztonságban volna, ha az Ön érdekében a vevő által megbízott okiratszerkesztő ügyvéden kívül egy másik ügyvéd is eljárna, ebben is partnerei vagyunk. Itt a megbízási díj nyilván alacsonyabb, mivel csak a szerződés véleményezésében, szükség esetén módosításában veszünk részt.


Ügyvédi biztosítás – biztonságban az ingatlanügyletek során

A mai világban fokozottan érvényes lehet az a régi mondás, hogy „egy élet munkája” van egy ingatlanban. Az ügyvédi kötelező biztosítás a mai ingatlanárak mellett csekélynek mondható, mindössze 15 millió forint keretösszegű. Bár az ügyfél anyagi biztonsága első sorban az ügyvéd tapasztalatán és szakértelmén múlik, annak érdekében, hogy ügyfeleink még nagyobb biztonságban érezhessék magukat, ügyvédi irodánk 100 millió forintos keretösszegű felelősségbiztosítást tart fenn. Ez azt jelenti, hogy amennyiben az általunk készített szerződés alapján lebonyolított ingatlan ügylet során kár érné (pl. nem jutna hozzá a vételárhoz, vagy a vételár kifizetése ellenére nem szerezne tulajdonjogot), biztosításunk 100 millió forint összegig kártalanítja Önt.


Online ügyvéd – szerződéskötést segítő szolgáltatásaink

Ügyfeleinket budapesti székhelyünkön kívül bábolnai fiókirodánkban is fogadjuk. Segítünk a mozgásukban bármilyen okból akadályozott ügyfeleinknek azzal, hogy felkeressük őket otthonukban, illetve tartózkodási helyükön. Sőt, az egyre népszerűbbé váló, elektronikus úton történő online távazonosítás alkalmazásával az ügyféllel való személyes találkozás nélkül is készítünk szerződéseket.


Az adásvételi szerződés tartalma

Az adásvételi szerződés elkészítése a közhiedelemmel ellentétben nem csak adatok cseréje a már meglévő mintaszerződésben. Olyannyira, hogy szinte nincs is két teljesen egyforma szerződés. Eltérőek az egyes ingatlanok sajátosságai (fennállhatnak különböző terhek, szolgalmak, műemléki védettség, elővásárlási jog; az ingatlan lehet társasházi, lakásszövetkezeti, közös tulajdonban álló), az ellenérték megfizetésének a sajátosságai (önerő, beszámítás, csere, pénzintézeti forrás, állami támogatás), a banki követelmények sajátosságai (az egyes bankok eltérő elvárásokat támasztanak a szerződések tartalmával szemben), a szerződő felek személyében rejlő sajátosságok (kiskorú-, korlátozottan cselekvőképes vagy cselekvőképtelen személy, uniós-, vagy harmadik állambeli állampolgár), a birtokba lépésre vonatkozó sajátosságok (a fizetéssel egyidejű vagy későbbi birtokba lépés, a visszabérlés lehetőségével, vagy anélkül), az adásvételi szerződést biztosító mellékkötelezettségek sajátosságai (előleg, foglaló, kötbér és elállás, illetve ezek valamilyen kombinációja), stb. Ezek a körülmények azt kívánják, hogy Ön a szerződési feltételek labirintusában magabiztosan tájékozódó, ingatlanjogban járatos ügyvédet bízzon meg.


Amiért Ön fizet, avagy az ügyvédi szolgáltatás tartalma ingatlannal kapcsolatos jogügylet esetén:
 • előzetes ingatlanjogi tanácsadás, amelynek során megbeszélésre kerülnek az ügylet részletes feltételei (amennyiben az ingatlan ügylet létrejön, a tanácsadás ingyenes)
 • a tulajdoni lap beszerzése és az ingatlan jogi helyzetének vizsgálata, amely alapján kiderül, hogy nincs-e elháríthatatlan akadálya a tulajdonszerzésnek, illetve mely sajátosságokra figyelemmel kell a szerződési feltételeket kialakítani
 • a szerződő felek, vevő és eladó személyazonosságának ellenőrzése személyazonosító okiratokból és a központi személyügyi nyilvántartásból
 • az ügyelettel kapcsolatok okiratok megszerkesztése
 • pénzintézeti forrás vagy családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) igénybevétele esetén a bank elvárásaival összhangban álló okiratok szerkesztése, és előzetes egyeztetés a bankkal az okirat megfelelőségéről, szükség esetén az okirat módosítása még aláírás előtt
 • a szerződés tervezetének előzetes megküldése és előzetes egyeztetés a másik féllel, illetve jogi képviselőjével
 • az ingatlanügylet adó- és illeték vonzataival kapcsolatosan igénybe vehető kedvezmények vizsgálata
 • a NAV-nak illetékkiszabás céljából benyújtandó bevallás kitöltése és benyújtása
 • az ingatlan-nyilvántartási eljárás lefolytatása (földhivatali ügyintézés), azaz teljes ügyvédi képviselet az iratok földhivatali benyújtásától a tulajdonjog földhivatal általi átvezetéséig
 • a földhivatali ügyintézés figyelemmel kísérése, szükség esetén kapcsolatfelvétel a földhivatallal
 • tájékoztatás az ingatlan-nyilvántartási bejegyzés megtörténtéről, és az ügyvédi irodának megküldött határozat továbbítása az ügyfélnek.

Kerüljünk kapcsolatba

Kérjen visszahívást!

Adja meg nevét és telefonszámát, legkésőbb a következő munkanapon visszahívjuk.

Szakmai hírek

Fontos információk és érdekes tartalmak jogi témakörben

CSOK Plusz szabályok 2024-től
Jelentősen megemelkedett hitelösszeg, részben megváltozott feltételek
Tovább
Amit a Panasztörvényről a versenyszférában tudni kell
50 vagy annál több fős vállalkozásoknál kötelező visszaélés-bejelentési rendszer működtetése
Tovább
Jövő évtől változnak a CSOK és a Babaváró hitel szabályai
Szűkül a támogatottak köre, de nő az összeg
Tovább
Az új ingatlan-nyilvántartási törvény és az e-személyi
Az új ingatlan-nyilvántartási rendszerben a feleknek elektronikus aláírással kell majd ellátni az okiratokat.
Tovább
Fizessen-e a vevő foglalót / ajánlati biztosítékot / bánatpénzt az ingatlanosnak?
Cikkünkben az adásvételi szerződés megkötése előtt az ingatlanosnak átadott pénzösszegről lesz szó.
Tovább