Kisegítő eszközök

 • Tartalom méretezése 100%
 • Betűméret 100%
 • Vonalmagasság 100%
 • Betűtávolság 100%

Telefonszám:

+36 30 900 1800

Email cím:

iroda[@]dezsenyi.hu

Válasszon nyelvet

Komplex szolgáltatások vállalati ügyfeleknek

Ügyvédi irodánk az autóipari beszállítóknál nemzetközi nagyvállalati környezetben szerzett 15+ év tapasztalattal rendelkezik. Ügyfeleink amerikai, német, japán és holland tulajdonosi háttérrel rendelkeznek, így a hosszú évek alatt szerteágazó tapasztalatokat szerezhettünk a különböző vállalati kultúrák tekintetében.

Ezzel a tapasztalattal, angol és német nyelvtudással és a megfelelő jogi szaktudással felvértezve vállalja ügyvédi irodánk középvállalatok, és nagyvállalatok magyarországi leányvállalatainak komplex jogi képviseletét Győr-Moson-Sopron-, Komárom-Esztergom-, Vas-, Somogy-, Fejér-, Veszprém- és Pest Megyében, valamint Budapesten.

A komplex jogi képviselet alapja formailag egy állandó ügyvédi megbízás, ami lehetővé teszi a vállalat számára az ügyvédi közreműködés igénybevételét a döntések meghozatala idejében, nem csak akkor, amikor már a keletkezett problémát kell megpróbálni orvosolni.

A komplex jogi képviselet a gyakorlatban úgy működik, hogy az ügyvéd a vállalat menedzsmentjével folyamatos kapcsolatban áll, ha szükséges, a vállalat székhelyén vagy telephelyén, és a döntések meghozatala (pl. beszállítói szerződések megkötése, kártérítési igény, munkáltatói felmondás stb.) idején lát el konzultatív szerepet. Minél régebbi az ügyfélkapcsolat, annál kevesebb időt igényel a kapcsolattartás, mivel az ügyvéd számára az üzleti környezetet és egyéb körülményeket nem szükséges ismételten bemutatni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ez sokkal költséghatékonyabb megoldás, mivel az ügyvédi állandó megbízás költsége fix összegű, így előre kalkulálható. Előny a vállalat számára, hogy az ügyvéd felelőssége, hogy a jogi tanácsnak megfelelően hozott vállalati döntést szükség esetén a jogi fórumok előtt is megvédje.

Jogi szolgáltatás

Komplex jogi megoldások középvállalatok és nagyvállalatok számára

 • leányvállalat alapítás
 • vállalatfelvásárlás
 • cég változásbejegyzés
 • tőkeműveletek
 • cég kiválás és beolvadás
 • szerződések készítése, beszállítói szerződések ellenőrzése
 • széleskörű munkajogi támogatás,
 • munkajogi témájú képzések a vezető munkavállalók részére
 • jogi támogatás biztosítása tárgyalások során


A vállalat napi működésével kapcsolatos ügyek

Kereskedelmi jog elnevezés alatt foglaljuk össze a vállalati ügyfelek napi szintű működéséhez szükséges jogi szolgáltatást. Ebben jelenik meg tulajdonképpen a vállalat üzleti tevékenységének lényege, és ennek támogatása történetesen a mi tevékenységünk lényege is.

Ügyfeleink között megtalálhatóak a multinacionális óriásvállalatok magyarországi leányvállalatai, és az apró induló vállalkozások is, olyan különböző iparágakban, mint a baromfitenyésztés, az elektromos gokartok gyártása, élelmiszeralapanyag-termelés, és autóipari beszállítás. Van olyan ügyfelünk, amelynek saját jogi csapata van, és mi az ő csapatuk bővítéseként működünk. Más ügyfelünk házon belüli jogtanácsos gyanánt vesz igénybe minket. Ügyfeleink megbízásainak nagy részét havi fix díjas megbízás alapján látjuk el – és őszintén bevalljuk, ez igazából kedvünkre való, mert így senkinek nem az jár hátsó gondolatként a fejében, hogy vajon mennyi lesz az ügyvédi díj. A havi fix díjas konstrukció lehetőséget teremt arra, hogy figyelmünket az üzletmenet részletes megismerésére összpontosíthassuk, és a kereskedelmi folyamat részévé váljunk.

Mit jelent ez a mindennapokban? Azt jelenti, hogy sokféle szerződést készítünk, véleményezünk és szükség esetén tárgyalunk le; összeállítunk kezelhető, egyszerű nyelvezetű blankettaszerződéseket; tanácsadást nyújtunk kisebb és nagyobb kereskedelmi döntések jogi vonatkozásaiban; biztosítjuk, hogy ügyfelünk megfeleljen az üzleti tevékenységét szabályozó jogszabályi előírásoknak; valamint rámutatunk a jogi kockázatokra, és segítünk kezelni azokat, még mielőtt azok elérnék megbízónkat.

Vegye igénybe kereskedelmi jogi szolgáltatásunkat, amely gyors, pragmatikus és hatékony, és csodálkozni fog, hogyan volt meg korábban nélkülünk.


A vállalat napi működésével kapcsolatos ügyvédi tevékenységek

 • szerződések készítése
 • harmadik személy által készített (beszállítói, vevői) szerződések ellenőrzése
 • személyes jelenléttel járó jogi támogatás biztosítása tárgyalások során
 • a vállalat képviselete hatóságokkal szemben
 • a vállalat képviselete bírósági eljárásokban


Munkajogi kérdések

Munkavállalók nélkül nem lehet élni...

De tudjuk, ez a legfrusztrálóbb jogterület minden munkáltató számára. Összetett és szerteágazó. A munkabérre vonatkozó szabályozás az alkalmazandó pótlékokkal, a munkavállalók munka- és pihenő idejének beosztására vonatkozó szabályok, az üzemi megállapodások, az elbocsátásra vonatkozó szabályok, valamint az egészséges és biztonságos munkakörülmények biztosításának kötelezettsége csak a kezdet. Hiszi, vagy sem, hogy még ha Ön is a világ legtisztességesebb munkáltatója, előbb-utóbb munkaügyi jogvitákkal fog szembesülni, és olyan pénzeket kell elköltenie, amelyeket egyébként nem kellene elköltenie sem munkavállalóknak való kifizetésekre, sem pereskedésre. Ez a munkáltató számára igazságtalannak tűnhet, de a tapasztalat azt mutatja, hogy amikor a jogvita már felmerült, jóval nehezebb, ha nem lehetetlen elhárítani a negatív jogkövetkezményeket.

Mi segítünk a munkáltatóknak kézben tartani az üzleti kockázat ezen részét. Munkajogi kérdésekkel havi díjas megbízási viszonyban foglalkozunk, amely magában foglalja az okiratok szerkesztésén felül a tanácsadást és a munkaügyi peres képviselet ellátását is.  Megbízásunk esetén készenlétben állunk, hogy jogi tanácsokkal lássuk el a már munkahelyi problémák jogvitává válása előtt, amivel jelentős arányban megelőzhetőek a munkaügyi perek. További előny a megbízónk számára, hogy a jogellenes munkajogi gyakorlat kialakulását jogvita hiányában is meg tudjuk előzni, így a munkaügyi helyzetek kezelése jogszerű lesz, ami eleve csökkeni a jogvita kialakulásának kockázatát.

Vegye igénybe szakértelmünket munkajogi kérdésekben. Hagyja, hogy mi foglalkozzunk a jogszabályokkal, így gyorsan tömör válaszokat kaphat az összetett kérdéseire. Hagyja, hogy mi foglalkozzunk jogi szempontból az „és akkor mi van…” jellegű kérdésekkel, hogy Önnek csak a lényegi kérdésekre kelljen koncentrálni.


Miből áll az általunk nyújtott széleskörű munkajogi támogatás

 • munkaszerződések és a munkaviszony létesítéséhez kapcsolódó további iratok készítése
 • a munkaidő és pihenőidő beosztásával, szabadság kiadásával kapcsolatos jogszabályoknak megfelelő működés biztosítása
 • bérpótlékok, pótszabadságok, egyéb munkaidő-kedvezmények jogszerű alkalmazásának felügyelete
 • a változó munkajogi szabályok folyamatos, naprakész figyelemmel kísérése, és a vállalat felkészítése azok alkalmazására
 • munkajogi témájú képzések a vezető és középvezető munkavállalók részére
 • munkaügyi perekben képviselet


A komplex ügyvédi szolgáltatásunk keretében cégügyeit is teljeskörűen intézzük

 • leányvállalat alapítás (ha szükség van egy új jogi entitás létrehozására)
 • cég változásbejegyzése (ha változik a cég neve, székhelye, ha az ügyvezető, felügyelőbizottsági tag, könyvvizsgáló személye változik, új telephely bejegyzésére van szükség, változás történik a tulajdonosi szerkezetben, stb.)
 • tőkeműveletek (törzstőke felemelése, törzstőke leszállítása, ázsiós tőkeemelés stb.)
 • cég kiválás és beolvadás (profiltisztítás egy üzletág új vállalkozásba szervezésével, vagy üzletágak összevonása, illetve vállalatfelvásárlást követő beolvasztás)
 
Megfelelő anyagi biztonság a vállalati ügyfelek számára

Az ügyvédi kötelező biztosítás keretösszege csekélynek mondható, mindössze 15 millió forint. A mi irodánk a nemzetközi ügyfélkör igényeinek megfelelő, magyarországi viszonylatban jelentős összegűnek nevezhető, 100 millió forintos keretösszegű felelősségbiztosítást tart fenn. Ez azt jelenti, hogy ha a megbízónkat minden gondosságunk ellenére ügyvédi műhibából kifolyólag kár érné, biztosításunk 100 millió forint összegig kártalanítja.

 
Online kapcsolat az ügyféllel

Ügyvédi irodánknál van lehetőség arra, hogy a vállalat külföldi döntéshozói magyarországi megjelenés nélkül is tudjanak cégügyeket online intézni. Ez azt jelenti, hogy elektronikus úton történő online távazonosítás alkalmazásával az ügyfél és az ügyvéd személyes találkozása nélkül is lehetséges hivatalos ügyek intézése.

Dezsényi Ügyvédi Iroda

Kerüljünk kapcsolatba

Kérjen visszahívást!

Adja meg nevét és telefonszámát, legkésőbb a következő munkanapon visszahívjuk.

Szakmai hírek

Fontos információk és érdekes tartalmak jogi témakörben

CSOK Plusz szabályok 2024-től
Jelentősen megemelkedett hitelösszeg, részben megváltozott feltételek
Tovább
Amit a Panasztörvényről a versenyszférában tudni kell
50 vagy annál több fős vállalkozásoknál kötelező visszaélés-bejelentési rendszer működtetése
Tovább
Jövő évtől változnak a CSOK és a Babaváró hitel szabályai
Szűkül a támogatottak köre, de nő az összeg
Tovább
Az új ingatlan-nyilvántartási törvény és az e-személyi
Az új ingatlan-nyilvántartási rendszerben a feleknek elektronikus aláírással kell majd ellátni az okiratokat.
Tovább
Fizessen-e a vevő foglalót / ajánlati biztosítékot / bánatpénzt az ingatlanosnak?
Cikkünkben az adásvételi szerződés megkötése előtt az ingatlanosnak átadott pénzösszegről lesz szó.
Tovább